Tvrtka Zodiac povezana je s inovacijama od 1899. godine, te je evoluirala i postala najugledniji proizvođač gumenih čamaca i radnih plovila vezanih za more. Tvrtka je poznata po proizvodnji vojnih i specijalnih plovila te sada razvija i proizvodi preko 60 različitih gumenih čamaca poput krutih gumenih čamaca i aluminijskih plovila koji su pogodni za svaku misiju neovisno o uvjetima na moru.

1990. godine osnovan je Zodiac Milpro brand s vrlo profesionalnim timom usredotočen ka vojnim i profesionalnim sektorima s pet namjenskih proizvodnih pogona u Kanadi, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji. Svi modeli su pokriveni ISO 9001 certifikatom, te su podržani s iskusnim marketinškim, prodajnim, istraživačkim timovima usmjerenih ka zajedničkom cilju zadovoljavanja potreba najzahtjevnijih kupaca. 2013. godine Zodiac Milpro preuzima Oaktree te snažno kreće u konkurentnu utrku sa svježim kapitalom na tržište krutih gumenih plovila i vojne opreme. Ovaj novi početak rezultirao je novim
logotipom i imidžem Zodiac Milpro koji ja sada potpuno posvećen odgovoriti na najzahtjevnije potrebe profesionalnih korisnika. Novi korporativni identitet znači da Zodiac i Avon proizvodi koji su nadaleko poznati a posebno u oružanim snagama Velike Britanije od sada nastupaju s novim Zodiac Milpro asortimanom.

South Wales baza Avon gumenjaka sada djeluje kao Zodiac Milpro UK te nastavlja proizvodnju asortimana za vojne i profesionalne potrebe te pruža cijeli spektar uslužnih djelatnosti kako bi zadovoljio svoje kupce pod oznakom Milpro. Zodiac Milpro preko svoje podružnice u Vancuveru proizvodi krute gumenjake te se opravdano smatraju naboljim na svijetu, Zodiac Hurricane™ kruti gumeni čamci namijenjeni za specifične misije traže izradu najveće pouzdanosti, znanja te specifičnosti potrebnih za vojne i profesinalne misije. Zodiac Hurricane™ je razvijen za potrebe naših vojnih i profesionalnih kupaca. Danas Zodiac Milpro ima više od 20.000 plovila u svakodnevnoj uporabi od strane više od 80 oružanih snaga diljem svijeta. Tvrtka je umrežena sa školovanim stručnjacima i uslužnim centrima koji su prisutni u skoro svim dijelovima svijeta kako bi pružili pomoć i podršku tvrtkama i kupcima.

Danas Zodiac Milpro nudi plovila koja odgovaraju najzahtjevnijim vojnim i pomorskim aplikacijama.

Inflatables

iflatables[2]

Radna plovila (Work Boats): od 4.10 m do 7.00 m dužine, ova plovila su namijenjena za transport teškog tereta te su i dalje sklopivi. WB model ima standardni oblik trupa HD model ima FUTURA oblik trupa


Plovila za izvanredna stanja
: od 3.20 m do 4.10 m dužine, ova plovila su opremljena sustavom brzog napuhavanja (bazirana na standardnom ronilačkom cilindru), pružajući brzu implementaciju spasilačkom timu. Ova plovila mogu se prevesti na prikolici ili u vozilu. Također, mogu se opremiti „rol-up“ podnicom.

Višenamjenska plovila : Mark-2 (MK-2 GR), Mark-2 Compact (MK-2CGR) i Mark-3 (MK-3GR) predstavljaju ponos Zodiac Milpro grupe te su razvijeni na način kako bi bili jednostavni, snažni i
pouzdani.

Vojna plovila : koriste se svakodnevno u većini oružanih snaga i specijalnih postrojbi diljem svijeta, FUTURA COMMANDO plovila razvijena su kako bi zadovoljila visoke vojne zahtjeve. Opremljena su FUTURA oblikom trupa te po potrebi mogu biti opremljena s „roll-up“ ili krutom podnicom. (FC-470 EVOL7 može se opremiti s HPP podnicom). Ova plovila su namjenski razvijena za specijalne namjene poput zračnog desanta, skok iz helihoptera te razne podvodne operacije.

Sea Rib™

searib[2]

Sea Rib™

Sea Riders™: Sea Riders plovila su u početku prodavana pod brendom Avon. Ova plovila su dizajnirana s balastom morske vode, povečavajući njihovu sposobnost manevriranja i performansi. SR-5.4 i SR-6.3 su također dostupni i s brodskim ugradbenim motorom (IO) i jet motorom (DJ), ali u tom slučaju nije moguća implementacija sustava s balastom morske vode.


Sea Rib™ Marine and Navy (SRMN)
: su plovila svjetski priznata kao izvorni gumenjak: tvrd, jednostavan i funkcionalan. Mogu biti opremljeni Durarib™ sustavom (pjena punjenje).


Sea Rib Responders™ (SRR) : je posljednja evolucija Milpro klasičnih gumanjaka dužine od 4.20 m do 8.70 m, te su opremljeni integriranim spremnikom za gorivo te kabelskim stazama (upravljanje, gorivo, elektrika). Mnogi od njih imaju mogućnost razmještaja ormara te samopražnjenja palube i veliki izbor konfiguracija rasporeda na palubi.


Sea Rib Aluminium (SRA) : SRA plovila su proizvedena s aluminijskim trupom i palubom. Sami crpe more s palube, imaju integrirani spremnik goriva i kabelske staze. Značajka (SRA) je D -trup, prenapuhani tubusi, te vratašca za ronioca čime se omogućava braza adaptacija i modularni rad s istim

Zodiac Hurricane ®

zodiac-huricane

 

Zodiac Hurricane gumenjaci smatraju se najboljim plovilom na svijetu. Proizvode se u rasponu od 6.30 m do 11.00 m. Plovila se rade po mjeri te imaju specifičan raspored. Oblik trupa ''MACH II'' pruža veliku brzinu i okretnost te smanjuje potrošnju goriva. Trup može biti izrađen od stakloplastike, aluminija ili ugljičnih vlakana.

Zodiac Hurricane®